Voeg- en metselwerkBij veel oude panden is duidelijk te zien dat het metselwerk met veel zorg en aandacht is uitgevoerd. Bij de daaraan uit te voeren reparaties en vernieuwingen, hanteert Cauwenborgh deze werkwijze dan ook nog steeds. Ons werkterrein is niet alleen te vinden op het (sier-)metselwerk van gevels, maar bijvoorbeeld ook kademuren, kelders en gewelven.

We hebben veel kennis en volgen steeds de laatste ontwikkelingen teneinde de meest geschikte metsel- en voegmortels te kunnen selecteren. Scheuren herstellen we door het uitkappen en opnieuw inwerken van baksteen, of door middel van injecteren. Beschadigde stenen kunnen we daarnaast ook repareren door toepassing van speciale reparatiemortels.

Plaatselijke reparaties (het zogenaamde inboetwerk) voeren we daarbij zelf uit. Bij grotere projecten trekken we op met vaste partners, zodat we ook daarbij de kwaliteit kunnen garanderen.

Ook de bijbehorende natuurstenen lijsten, sluitstukken etc. kunnen we daarbij tegelijk voor u verzorgen. Kijkt u daarvoor verder onder steenhouwerswerk. Is er schade ontstaan door roestende muurankers of ijzerwerk? Dan kunnen we dat direct herstellen. Die werkzaamheden zijn verder omschreven onder smeedwerken.

voeg1 voeg2 voeg3 voeg4 voeg5 voeg6